Skip to content

Behandlingsform

VR Eksponeringsterapi for angst

Virtuell eksponeringsterapi (VR) for angst er en ny og innovativ tilnærming til behandling av angst og fobier. Veldig mange kjenner til eksponeringsterapi for angst – dette er en evidensbasert tilnærming som går ut på å utsette seg for det en har angst for. Målet er å lære hjernen at det ikke er en reel fare og at det derfor ikke er nødvendig å reagere med angst i en gitt situasjon. VR tar dette til et nytt nivå ved at en kan utsette seg for angstfylte situasjoner uten å måtte forlate kontoret.

Oculus Quest 2

Jeg benytter Oculus Quest 2 som utstyr i terapien. Programvaren er utviklet av det norske firmaet Fornix. Brillene bruker flere kameraer på utsiden for å kunne spore dine bevegelser i sanntid, noe som gir en autentisk opplevelse under eksponering. 

Eksponering i trygge omgivelser

VR-terapi lar oss gjennomføre eksponering i trygge omgivelser på kontret. Dette gir også mer kontroll over hvert scenario. Programvaren jeg benytter gir deg som pasient full kontroll over det du ser og står i gjennom hele terapien. På den måten vil du alltid føle at du har kontroll, og kan når som helst bevege deg tilbake eller videre i scener. Du kan selvfølgelig også når som helst ta av brillene for å avslutte.

Behandlinger

Angst for høyder

Her vil du bli presentert for en lift som står på bakken. Du vil selv ha kontrollen over når liften skal heves og senkes. 

Varighet 60 minutter

Angst for edderkopper

Her vil du bli presentert for flere edderkopper som du kan plukke opp og sette ned.

Varighet 60 minutter

Angst for tannbehandling

Her vil du bli eksponert for tannlegekontor, sitte i stolen, samt en kort tannbehandling.

Varighet 60 minutter

Angst for sprøyter

Her vil du få muligheten til å plukke opp ulike sprøyter før du kan velge å gå videre til eksponering for vaksinering

Varighet 60 minutter